Zadnje kolo grupne faze nerijetko je i odlučujuće, bilo da je pitanje plasman unutar skupine ili čak sam prolaz iste.

Ovogodišnje izdanje Zadarske ljetne lige pružilo je sve to u posljednjem, trećem kolu. No krenimo redom.

16.07.

20:00 | Smiljevac – Jadera Talvi putovanja 76-61

Uvodnu utakmicu III. kola odigrali su Smiljevac i Jadera Talvi Putovanja, a ulog je bio prvo mjesto u skupini. Pri samoj prozivci igrača uvidjelo se da su Talvi Putovanja došla u oslabljenom sastavu, a Smiljevac je s druge strane uzeo što mu se ponudilo. Raspoložena osovina Kamber – M. Atelj nije u konačnici uspjela napraviti senzaciju i nanijeti poraz Smiljevcu.

22:00 | Mornarica Kampo Kaštelo – Maslina 81-86

Kampu je trebala bilo kakva pobjeda, dok je Maslina morala na +12. to su bile zadane postavke prije međusobnog susreta. I išla je tako utakmica svojim tokom, dinamična i s pregršt preokreta i došlo se do samog finiša. Sitno sekundi do kraja, lopta za Maslinu, timeout zove Maslina, postavlja se  napad za Butića da s tricom izvuče produžetak. Sudac svira nastavak utakmice, Milin izvodi aut, cilja Butića, Butić dobro pokriven i protrčava dalje, piši propalo. No, Milin izvodi aut u ruke Baueru koji neokljevajući puca za 3 poena. Puca i pogađa za prve ovogodišnje produžetke. Rezultat na semaforu je bio 75-75. Nastavak susreta je već bio po svim portalima, kako na lokalnim tako i na nacionalnim te valja ubilježiti pobjedu Masline i plasman Kampa u četvrtfinale Zadarske ljetne lige.

 

17.07.

20:00 | Sukošan – Sfinga Staffordi 96-83

Preležerno je Sfinga ušla u ovaj susret, a razigrani Sukošan je jedva dočekao takvu priliku i upisao pobjedu. Trojac Peljušić, Brković i Vezilj predvodili su Sukošance do pobjede koja se na poluvremenu činila miljama daleko jer su imali minus devet. U nastavku uz nekoliko povezanih serija Sukošan odnosi pobjedu.

22:00 | Bili Brig – Honda Marine Vodice 97-62

Bili Brig je bez većih problema upisao pobjedu. Mišić i Pahlić predvodili su svoju momčad do prvih ovosezonskih bodova.

 

18.07.

20:00 | Bazen – Plovanija 89-73

Mlada i poletna momčad Plovanije cijelu utakmicu pokušavala je iznenaditi Bazen no isto tako cijelu utakmicu im je malo falilo. Uslijed velike želje za dostizanjem Bazena, povećanom agresijom skupio se pozamašan broj osobnih grešaka koji ih je odmicao od zadanog cilja. S druge strane prekaljeni igrači Bazena su igrali svoju igru i skoro cijelu utakmicu diktirali tempo.

22:00 | Bokanjac – Zaratini Foša 84-90

Branitelj naslova će ovo izdanje Zadarske ljetne lige pokušavati što prije zaboraviti. Muku je Bokanjac mučio sa sastavljanjem rostera za utakmicu te su praktički svaku utakmicu igrali s drugom postavom. Foša je tu vidjela svoju priliku te je zagrizla i iščupala pobjedu. Muženjak kao najbolji strijelac i Bobaček kao skakač predvodili su Fošu do povijesne pobjede.

 

19.07.

20:00 | Voštarnica – Strožanac 73-65

Vošti je igrala pobjeda i samo pobjeda za plasman u četvrtfinale i to je kao omča stezalo njihov vrat. Nikako nisu uspijevali u prvom poluvremenu uhvatiti svoj ritam, a Strožanac s druge strane neopterećen i lepršav. Vošta je tek u trećoj četvrtini dohvatila svoj ritam, a to je bilo dovoljno za pobjedu i plasman u daljnje natjecanje.

22:00 | Kukljica – Sabunjar Privlaka 94-80

Utakmica visokog naboja i intenziteta rezultirala je dobrom predstavom obje momčadi. Borba za prvo mjesto u skupini i nešto povoljniji raspored u nastavku kao mamac za obje momčadi rezultirao je dobrom utakmicom. Obje momčadi su imale svoje šanse no u konačnici se mora reći da je Kukljica bila konstantnija i opasnija za nijansu tijekom cijelog susreta. U konačnici to i rezultat pokazuje i Kukljica u nastavak ide sa startne pozicije jedan.

LISTE NAJBOLJIH POJEDINACA

PAROVI ČETVRTFINALA

SATNICA:

Petak 31.7. :
20:10 | Sfinga Staffordi – Mornarica Kampo Kaštelo
22:10 | Kukljica – Jadera Talvi Putovanja

Subota 1.8. :
20:10 | Sabunjar – Smiljevac
22:10 | Bazen – Voštarnica