Protekli vikend odigrala su se četvrtfinala, a put dalje su osigurali KK Sfinga Staffordi, KK Jadera Talvi Putovanja, KK Smiljevac i KK Voštarnica.

Onaj tko je ovu pauzu iskoristio za treninge i uigravanje novih taktičkih rješenja polučio je uspjeh. Generalno gledano, bilo je ovo jedno taktičko četvrtfinale u kojem su sve momčadi ciljale slabosti one druge, a u nastavku pročitajte tko se iskazao u kojoj utakmici.

KK SFINGA STAFFORDI – KK MORNARICA KAMPO KAŠTELO 81:64

Uvjerljivo je Sfinga otvorila utakmicu te su u prvoj četvrtini dozvolili Kampo Kaštelu samo šest koševa. Pokušavao je Kampo u nastavku dostići u pojedinim trenucima i ogromnu razliku, ali poletni, razigrani i odlučni Staffordi nisu dozvoljavali priključak. U oči upada i podatak da su Sfinga Staffordi imali 20, dok je Kampo ostao na samo 9 asistencija. Nije ni dalekometna paljba Batovića pomogla Kampu pri boljem rezultatu. Škrinjarić i Mileta su predvodili Sfingu s po 19 koševa, a s druge strane je Bašić ubacio isto toliko no bio je usamljen.

KK KUKLJICA – KK JADERA TALVI PUTOVANJA 72:89

Nije Bais mogao sam nositi Kukljicu, a posebno kada je na suprotnoj strani M. Atelj bio po cijelom terenu. Podsjetio je Marko na svoje najbolje predstave. I drugi Atelj, Ivan, bio je standardno dobar te je svoje zadatke besprijekorno izvršavao. Temelj pobjede Talvija je bio u rukama M. Blaslova koji je dirigirao napad, a ništa manje važna nije ni njegova obrambena rola koja uključuje 7 obrambenih skokova. Kukljica je pokušavala preko Marinovića nekako izvući pozitivan rezultat u nastavku susreta no Talvi je obrambenu zadaću superiorno odradio te je ostao odsječen.

KK SABUNJAR PRIVLAKA – KK SMILJEVAC 64:75

Sabunjar je potpuno izgubio bitku pod košem, a Mlinarovih 15 i Dražovićevih 11 skokova to najbolje demonstriraju. Uz tako nadmoćnu unutarnju igru bilo je lakše igrati te je u konačnici samo bilo pitanje s koliko razlike dobiva Smiljevac. Usprkos nešto lošijoj šuterskoj predstavi Vidaića pobjeda nije bila upitna, a i činjenica da je Kovačević odigrao samo 4 i po minute četvrtfinala jasno daje do znanja da je smiljevački stroj bio dobro podmazan. S druge strane, I. Svoboda s 18 koševa i Begonja sa 16 pokušavali su iščupati Sabunjar iz ponora no nije bilo dovoljno.

KK BAZEN – KK VOŠTARNICA 77:85

MVP kola Josip Škara najzaslužniji je za pobjedu Voštarnice no ne smije se preskočiti i Paolo Marčev – Ređi, koji je svojom igrom bio konstantna napast po koš Bazena. Nedostajao je Ređiju jedan skok da ovu partiju zaokruži s double-double učinkom. Standardno dobar M. Jurjević je pokušavao svojom igrom i primjerom motivirati suigrače ne bi li i oni dali zadnji atom snage no osim Bolića i Eleza nije imao dodatnu podršku. Ostaje svakako činjenica da je Bazenu presudila prva četvrtina iz koje se nisu izvukli.

PAROVI POLUFINALA:

Petak, 07.08.2020.

20:10 | KK Jadera Talvi Putovanja – KK Voštarnica

22:10 | KK Smiljevac – KK Sfinga Staffordi