Sfinga je pobjedom osvojila prvo mjesto u grupi A dok je Talvi izborio prolaz u četvrtfinale

KK Talvi putovanja Jadera – KK Maslina 73:72
(16:17, 23:18, 16:19, 18:18)

Suci: Josip Modrić, Neven Jurjević, Filip Copić | Frane Banović
Opunomoćenik: Alan Grbić

Talvi putovanja Jadera: Žilić 30, Atelj M. 11, Blaslov Š. 10, Atelj I. 8, Jusup 7, Blaslov M. 3, Atelj A. 2, Atelj S., Škibola.
Trener: Marko Atelj

Maslina: Faatz 11 (10 skokova), Bauer 11, Parisatti 11, Barić 9, Franov 8, Škaljo 8, Marcelić 6, Matasic 5, Kabić 3, Nimac, Jančijev, Kratki.
Trener: Ivica Dokoza

Talvi putovanja Jadera i Maslina borili su se za prolaz dalje i nakon velike borbe i lavovske partije na kraju je deblji kraj izvukla Maslina. U prvom poluvremenu odigranom prekjučer, Talvi je bolje izgledao, Maslina je bila nervoznija i +4 za Talvi bilo je na semaforu na jučerašnjem početku utakmice. Brzo je Maslina to sustigla i vratila utakmicu u egal te je bilo očito da će nijanse odlučivati. I tako je i bilo kada su u zadnjih 10 sekundi krenuli u utrku s vremenom igrači Masline, nakon trice Škalje s ‘parkinga’, Šime Blaslov promašio je oba bacanja no skok u napadu uhvaio je Ante Atelj i priči je za Maslinu bio kraj. Nakon što su razbili Bokanjac, doživili hladan tuš protiv Kampa, infarkt završnica ipak nije otišla na njihovu stranu. Jadera se isto mučila nakon hladnog tuša također protiv Kampa, pobjeda u produžetku protiv Bokanjca i sreća se opet osmijehnula sastavu Talvija te će u doigravanju u reprizi prošlogodišnjeg finala igrati protiv Sfinga Stafforda. Najbolji u redovima poraženih bili su Anthony Bauer, Marco Parisatti i Benjamin Faatz svak sa po 11 koševa (Faatz je uhvatio i 10 lopti), dok je Talvi putovanja Jaderu predvodio Luka Žilić s 30 koševa, Marko Atelj imao je 11, a 10 Šime Blaslov.

STATISTIKA UTAKMICE

KK Sfinga Staffordi – KK Sukošan 81:60
(18:9, 21:13, 18:24, 24:14)

Suci: Mateo Matov, Frane Banović, Filip Rumora
Opunomoćenik: Vedran Frakin

Sfinga Staffordi: Klapan 15 (5/7 za 3), Mileta 14, Kolanović 14, Škrinjarić 14, Perić 5, Škrtić 4, Tušek 4, Ljubičić 4 (10 skokova), Kaica 4, Čirjak 3, Martinović, Klarić, Peša.
Trener: Luka Klarić

Sukošan: Pavić 15 (11 skokova), Dević Obradović 14, Vanjak 10, Brković 8, Bičić 6, Peljušić 3, Ročak 2, Zdrilić 1, Modrić, Vezilj, Šeremet, Bajlo, Grdović.
Trener: Stipe Bičić

Staffordi su furiozno krenuli i kad su stigli do prve prednosti nisu je puštali do kraja susreta i zasluženo su zasjeli na prvo mjestu skupine A, nakon šoka od Sabunjara u prvom kolu. Grupa A nije davala dojam da će biti ona u kojoj će biti puno nepoznanica no do samog kraja i zadnjih susreta u njoj, osim Sukošana mogle su u doigravanje proći sve druge tri ekipe. U doigravanju, Staffordi će igrati reprizu prošlogodišnjeg finala s Talvijem dok će Sukošan po prvi put u doigravanje i to protiv Kampo Kaštela. O samom susretu nema se što puno za reći, Sukošan je prekasno počeo pogađati dok su Staffordi bili izuzetno raspoloženi te niti Pavić s 15 koševa i 11 skokova uz 14 Devića Obradovića i 10 Vanjaka nije bilo dovoljno za zaustaviti Klapana (15), a trojac Mileta-Kolanović-Škrinjarić ubacio je po 14 koševa. Lijepo je bilo za vidjeti u igri i kod jednih i kod drugih neke od najmlađih sudionika pa su tako i Bičić i Kaica zaigrali, a i zabili Bičić 6 za Sukošan dok je Kaica imao 4.

STATISTIKA UTAKMICE

TEKST: Zadar.TV

KONAČNI POREDAK PO GRUPAMA

PAROVI ČETVRTFINALA

Petak, 6. kolovoza
20:00 KK Voštarnica – KK Bili Brig
22:00 KK Sfinga Staffordi – KK Talvi putovanja Jadera

Subota, 7. kolovoza
20:00 KK Bazen – KK Smiljevac
22:00 KK Sukošan – KK Kampo Kaštelo